Чишћење канала после обилних падавина

Eкипе јавних служби и сектора за ванредне ситуације очистиле су и прошириле одводне канале у Угљару, Лапљем Селу и Преоцу. Акција чишћења канала за одвод атмосферских вода организована је после кише која је узроковала нагло отапање снега.

„Превентивно деловање је важно како би се спечиле или умањиле последице обилних падавина“,нагласио је дирекотор Јавних служби  Владица Трајковић.

Екипе на терену су очистиле кишне канали на местима која су се у претходном периоду показала као најосетљивија. У насељу Берген у Угљару, вода надолази због лоше регулације водотокова на тамошњој петљи ауто-пута и на улазу у Преоце и у Лапљем Селу. Ови канали су очишћени тако да је сада умањена опасност од изливања воде.

„Због кише која је падала током јучерашњег дана, као и претходне ноћи, али и наглог отапања снега дошло је до изливања кишних канала на појединим местима. У Угљару се слила огромна количина муља и смећа са тамошње ауто петље, а у Лапљем Селу дошло је до зачепљења канала из правца Ајвалије због нагомиланих грана и смећа. Екипе јавних служби и сектора за ванредне ситуације по налогу председника Општине Грачаница Срђана Поповића, изашле су на терен, пратиле стање и правовремено реаговале у насељима у којима су евидентирани проблеми. Уз помоћ механизације канали су очишћени и проширени“, појаснио је Трајковић.

Како је саопштила служба за информисање општине Грачаница, мањих проблема и изливања воде било је у селу Радеву у близини школе, али захваљујући благовременој акцији екипе јавних служби вода није продрла у школу ни у стамбене објекте.