Вода се враћа у корито Ситнице, критично још само код села Радева

Ниво Ситнице у близини села Радева код Липљана је у порасту, али за сада нема опасности од њеног изливања. Екипе Одељења за ванредне ситуације и Јавних служби општине Грачаница дежурају на терену и предузимају мере спречавања од поплава. 

Служба за информисање општине Грачаница је саопштила да се ситуација у поплављим селима Лепина и Угљаре  поправља и да се вода полако повлачи у речно корито.  Директор јавних служби Владица Трајковић истиче да су екипе стално на терену и превентивно делују, како би спречиле погоршање ситуације.

„ У Угљару код насеља Берген и у Лепини код гробља, вода се повлачи  и сада је ситуација под контролом. Тренутно се у Радеву повећава ниво Ситнице, екипе јавних служби су тамо, прате ситацију. Џакови са песком су већ спремни како би се одмах дејствало,“ рекао је Трајковић.

Вода се полако повлачи – Лепина, фото: Општина Грачаница

У Лепини и Угљару су под водом била поједина домаћинстава и дворишта али, на срећу, вода није продрла у куће.

Како је Трајковић оценио, већих проблема није било захваљујући превентивним мерама које је локална самоуправа предузела раније, подизањем насипа, чишћењем, проширењем и продубљивањем речних корита на свинм критичним местима.

И.М.