Апел за помоћ Ненаду Ристићу и његовој супрузи

Редакцији портала ГрачаницаОнлајн обратила се Марина Стојановић Ристић из Ниша чији се супруг Ненад оболео од ретке врсте лимфома. После лечења у Немачкој његово здравствено стање се погоршало. Марина и сама болује од тумора на мозгу и како истиче, интервенција гама ножем је одложена због тога јер има шеснаестомесечну бебу. Породици Ристић је неопходнан новац како би измирили трошкове лечења у Немачкој.

Њено писмо уз молбу да јој се помогне, преносимо у целосту:

Поштовани,

Мој супруг Ненад Ристић је доцент на Грађевинско – архитектонском факултету у Нишу и оболео је тешко од ретке врсте лимфома који се зове T lymphoblastic lymphoma. Ради се о врло реткој и агресивној врсти не – Hockinovog limfoma, која погадја само 2% оболеле популације .

Контактирали смо болницу Малтезер у Немачкој. Они су нам дали упутства и ценовник. Преко фондације „Буди хуман“ почели смо са прикупљањем новца, и то на следеће жиро рачуне:

160-480610-54 динарског
00-540-0002220.1 девизног и
СМС броја 328 на 3030

Убрзо смо прикупили потребан износ.

Сурпуг је сву потребну хемиотерапију примио у Србији, ушао је у програм ремисије, и ми смо крајем октобра већ били у Немачкој. Трансплантација матичних ћелија је извршена 10. новембра прошле године и све је просло у најбољем реду тако да је мој супруг врло брзо пуштен на кућно лечење.

Међутим, убрзо су се јавили болови у стомаку, те је он опет враћен у болницу. Утврђено је да се ради о тешкој и јако озбиљној компликацији, вено – оклузивној болести јетре.

Започето је супругово лечење терапијом, која је јако скупа. Седам дана лечења коштају 35.000€. Терапија је дала учинка, међутим, због озбиљности његовог здравственог стања, потребно је било лечење уз примену терапије које је трајало  три недеље . Укупно 105.000 € за терапију!

Новцем прикупљеним уз помоћ пријатеља и фондације „Буди хуман“, дуг према болници смо свели на 73.000 €. Како бисмо могло редовно да контролишемо ток опоравка, потребно је да за три месеца измиримо целокупни дуг болници.

Морам додати да сам и ја болесна, да ми је 2016. године октобра месеца пред порођај, установљен велики тумор на мозгу. После ризичног порођаја добили смо девојчицу, а мени је одстрањен већи део тумора. Чека ме још интервенција гама ножем. Спречена сам да сада у овим тешким тренуцима по нашу породицу, уз бебу од 16 месеци, размишљам о свом даљем лечењу.

Молим вас да објавите текст о нама и тако помогнете у прикупљању новца за мог супруга.

Унапред захвална,

Марина Стојановић Ристић 

Ниш