fbpx

Dragana Dejanović dobija novu kuću

Министар Далибор Јевтић у посети Драгани Дејановић

Министар Далибор Јевтић у посети Драгани Дејановић

Dragana Dejanović iz Lipljana, zahvaljujući pomoći Ministarstva za zajednice i povratak, za nepuna dva meseca dobija novu kuću, opremljenu nameštajem. To je danas obećao zamenik koosvskog premijera i ministar za zajednice i povratak dalibor jevtić, prilikom posete Dragani, koja živi kao podstanar sa svoje troje dece.

„Ova priča, priča samohrane majke je svakako jedna od mnogih koje imamo u našem društvu ovde na Kosovu. Ovde sam danas na Međunarodni dan žena, kako bih ukazao da je borba za prava žena, borba za sve one majke koje žive u teškim uslovima prioritet. Kako ne bi Dragana i njena deca brinuli oko toga gde će sutra živeti, mi smo rešili da im pomognemo i da im uskoro sagradimo dom u kome će imati sasvim pristojne uslove za život. Nakon izgradnje kuće, obejkat ćemo opremiti u potpunosti sa nameštajem i ja se nadam da će za njih to biti i te kako podstrek da ovde opstanu i ostanu. Sa ovakvom vrstom pomoći ćemo nastaviti jer ovo nije prvi put da na taj način pomažemo opstanak“, „, rekao je ministar Jevtić nakon obilaska porodice Dejanović.

Dragana Dejanović, čiji je muž ubijen, živi sa tri kćerke kao podstanar u nehumanim uslovima i u strahu da će vlasnik prodati kuću u Lipljanu, u kojoj su Dejanovići trenutno smešteni.

Anđelka Ćup

%d bloggers like this: