Поповић: Чланице „Авеније“ истрајни борци за права жена

Председник општине Грачаница, Срђан Поповић је поводом 8. марта посетио  Удружење пословних жена „Авенија“ у Лапљем Селу. Честитавши им празник, Међународни дан жена, Поповић је рекао да су чланице „Авеније“ истрајне у борби за родну равноправност и побољшања положаја жена у друштву.

У просторијама Удружења у Лапљем Селу, Поповића су дочекале и поздравиле Гордана Ђорић и чланице „Авеније“.

Ђорића је налгасила да је ово први пут да неки руководилац међунардни дан жена обележава са чланицама Удужења пословних жена.

„Велика је част што смо угостили председника Општине. Захваљујем се у име свих чланица, јер нам је било изузетно драго када смо из општине добиле информацију да председник жели да нас обиђе и заједно са нама обележи 8. март“.

Фото: Служба за информисање општине Грачаница

Председник општине Грачаница Срђан Поповић је нагласио да су чланице „Авеније“ доказ истрајности и борбе за права жена и родну равноправност, како у нашој општини тако и на целом Косову.

„За посао којим се баве треба имати „руке“, мислим да су те руке златне. Мислим да нас на изузетан начин представљају на многим сајмовима. Спремни смо да изађемо у сусрет њиховим идејама и помогнемо“, река је Поповић.

У знак добродошлице чланице „Авеније“ су са Поповићем преломиле косовску погачу.

И.М.