Серија провала и крађа у Станишору

Фото: РТВ ПУЛС

Мештани Станишора, пријавили су јутрос полицији осам провалних крађа у овом селу новобрдске општине. Украдена су три аутомобила и професионални музички инструменти, док су четири крађе остале само у покушају, јавља РТВ Пулс из Шилова. 

Два украдена аутомобила мештани су јутрос пронашли јер су их лопви, оставши без горива, оставили на улицу, док за трећим возилом полиција и даље трага.

“Краде се све, од возила, механизације,  стоке,  па до трговинских радњи”, упозорава  тридесетогодишњи музичар Срђан Костић, једна од жртви ноћашње организоване пљачке, коме су лопови однели  музичке инстурменте.

Станишор је мултиетничкко место у коме живи близу 500 становника, већином Срба, кажу да су крађе интензивиране у последње четири године, и да се дешавају најчешће ноћу, када полиција није довољно активна.

Претходни командир полиције у Новом Брду Шукри Алију смењен је прошле године уз кривичну пријаву за злоупотребу службеног положаја и постављен је нови вршилац дужности Петар Закић, али се на терену ситуација није поправила, преноси ТВ Пулс позивајући се на изјаве мештана.

(извор: РТВ Пулс)