fbpx

Deca sa Kosova od 16. do 23. juna u Srpskoj

Blizu stotinak dece iz opštine Gračanica i ove godine boraviće u Republici Srpskoj, rekao je predsednik Odobra za pomoć Srbima na Kosovu iz Banja Luke Milorad Arlov, posle razgovora sa predsednikom Opštine Gračanica Srđanom Popovićem.

Opštinu Gračanica danas je posetio predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu iz Banja Luke Milorad Arlov. Gosta iz Republike Srpske primio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović. Oni su, između ostalog, razgovarali o boravku učenika sa Kosova u Republici Srpskoj.

„Ove godine boravak će se organizovati od 16. do 23. juna. Iz opštine Gračanica po prvi put ići će dva autobusa dece, jedna grupa biće u Modriču, a druga u Brodu, zato što je prošle godine obavljeno bratimljenje OŠ „Kralj Milutin“ iz Gračanice i OŠ „Sveti Sava“ iz Broda“, kazao je Arlov.

Arlov je naglasio da se poseta organizuje sedmi put u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Republike Srpske“. „Ovo će biti i najmasovnija poseta do sada jer očekujemo dolazak blizu 900 dece u 18 gradova i opština RS“, rekao je on.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zahvalio se Arlovu i građanima Republike Srpske za pomoć i podršku koju pružaju srpskom narodu na Kosovu.

„Gospodin Arlov i građani Repulike Srpske iskreni su prijatelji Opštine Gračanica i njenih građana. Sa nama su i kada se radujemo i kada nam je teško. To nam veoma znači i vema smo zahvalni za sve što su učinili i čine za nas“, rekao je Popović.

Posle razgovora sa predsednikom Popovićem, Arlov je obišao manastir Gračanicu, a sutra će obići Babin Most i Kosovsku Mitrovicu.

%d bloggers like this: