Деца са Косова од 16. до 23. јуна у Српској

Близу стотинак деце из општине Грачаница и ове године боравиће у Републици Српској, рекао је председник Одобра за помоћ Србима на Косову из Бања Луке Милорад Арлов, после разговора са председником Општине Грачаница Срђаном Поповићем.

Општину Грачаница данас је посетио председник Одбора за помоћ Србима на Косову из Бања Луке Милорад Арлов. Госта из Републике Српске примио је председник општине Грачаница Срђан Поповић. Они су, између осталог, разговарали о боравку ученика са Косова у Републици Српској.

„Ове године боравак ће се организовати од 16. до 23. јуна. Из општине Грачаница по први пут ићи ће два аутобуса деце, једна група биће у Модричу, а друга у Броду, зато што је прошле године обављено братимљење ОШ „Краљ Милутин“ из Грачанице и ОШ „Свети Сава“ из Брода“, казао је Арлов.

Арлов је нагласио да се посета организује седми пут у оквиру пројекта „Спојимо децу Косова и Републике Српске“. „Ово ће бити и најмасовнија посета до сада јер очекујемо долазак близу 900 деце у 18 градова и општина РС“, рекао је он.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић захвалио се Арлову и грађанима Републике Српске за помоћ и подршку коју пружају српском народу на Косову.

„Господин Арлов и грађани Репулике Српске искрени су пријатељи Општине Грачаница и њених грађана. Са нама су и када се радујемо и када нам је тешко. То нам веома значи и вема смо захвални за све што су учинили и чине за нас“, рекао је Поповић.

После разговора са председником Поповићем, Арлов је обишао манастир Грачаницу, а сутра ће обићи Бабин Мост и Косовску Митровицу.