Претучен повратник из Драгољевца код Истока

После свађе са комшијом Албанцем данас је у селу Драгољевац код Истока претучен Благоје Зувић, јавља Радио Гораждевац. Случај је пријављен,  а Зувић тренутно даје изјаву у полицијској станици у Истоку.

Претучени повратник је пре десетак дана изјавио за Радио Гораждевац да се вратио у село са намером да ту и остане, напомињући да га нико не обилази од надлежних у општини и из српске заједнице. Благоје Зувић вратио се у ово село са сином, снајком и унучетом маја 2017. године, живе у кући коју им је направила Влада Косова.

Инцидент у Драгољевцу је осудило Министарство за заједнице и повратак.

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Далибор Јевтић

Према сазнањима које Министарство за заједнице и повратак има са терена, Зувића су претукле комшије Албанци на улици надомак његове куће, а мотив напада јесте проблем око имовине, преноси Радио Гораждевац.

Ово је наставак притиска на повратнике како би напустили своја имања и да поједини делови Косова остану без Срба и етнички чисти, рекао је потпредседник Владе и министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић.

„ Већ је постало очигледно да Срби повратници у Клини, Истоку сметају појединцима који желе ове делова Косова без Срба. Напад на Благоја Зувића има за циљ његово протеривање и то је оно што је у овом тренутку сасвим сигурно. Лично нећу дозволити да овакви инциденти нанесу несагледиву штету на процес повратка и да повратничка места остану без Срба“, рекао  је министар Јевтић.

(Извор: Радио Гораждевац)