fbpx

Pretučen povratnik iz Dragoljevca kod Istoka

Posle svađe sa komšijom Albancem danas je u selu Dragoljevac kod Istoka pretučen Blagoje Zuvić, javlja Radio Goraždevac. Slučaj je prijavljen,  a Zuvić trenutno daje izjavu u policijskoj stanici u Istoku.

Pretučeni povratnik je pre desetak dana izjavio za Radio Goraždevac da se vratio u selo sa namerom da tu i ostane, napominjući da ga niko ne obilazi od nadležnih u opštini i iz srpske zajednice. Blagoje Zuvić vratio se u ovo selo sa sinom, snajkom i unučetom maja 2017. godine, žive u kući koju im je napravila Vlada Kosova.

Incident u Dragoljevcu je osudilo Ministarstvo za zajednice i povratak.

Foto V. ĆUP; GračanicaOnlajn: Dalibor Jevtić

Prema saznanjima koje Ministarstvo za zajednice i povratak ima sa terena, Zuvića su pretukle komšije Albanci na ulici nadomak njegove kuće, a motiv napada jeste problem oko imovine, prenosi Radio Goraždevac.

Ovo je nastavak pritiska na povratnike kako bi napustili svoja imanja i da pojedini delovi Kosova ostanu bez Srba i etnički čisti, rekao je potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.

„ Već je postalo očigledno da Srbi povratnici u Klini, Istoku smetaju pojedincima koji žele ove delova Kosova bez Srba. Napad na Blagoja Zuvića ima za cilj njegovo proterivanje i to je ono što je u ovom trenutku sasvim sigurno. Lično neću dozvoliti da ovakvi incidenti nanesu nesagledivu štetu na proces povratka i da povratnička mesta ostanu bez Srba“, rekao  je ministar Jevtić.

(Izvor: Radio Goraždevac)

%d bloggers like this: