Канцеларија за КиМ: Породица Милорада Зарића може рачинати на сваку врсту помоћи

„Правосудни систем на Косову и Метохији је све отвореније у служби неправа и подлих планова да се онемогући свака помисао прогнаних Срба на повратак“, наглашава се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију у коме се осуђује хапшење повратника Милорада Зајића и захтева његово ослобађање.

„Последње хапшење у Клини, извршено на превару, упалило је аларм и захтева хитно реаговање оних чија је званично декларисана жеља да тамо створе некакво демократско друштво“, наведено ј е у саопштењу у коме се још и додаје да:

„Правосуђе на Косову и Метохији је све чешће продужена рука политике насиља и застрашивања и инструмент оних који би први требало да се нађу на удару правде због свега што су током рата и после њега учили беспомоћним српким цивилима, али и својим сународницима који су мислили другачије“. У саопштењу Канцеларије за КиМ се подсећа да се „увек на мети тајних оптужница за наводне ратне злочине и неких сумњивих и непоузданих сведока са напрасно пробуђеним памћењем налазе најнезаштићенији, они који су већ изгубили све или готово све, због чега поступање правосудних органа на Косову и Меохији и њихових налогодаваца изазива посебно гађење“.

Додаје се да: „стално одржавање атмосфере застрашивања и подгревање колективне психозе и мржње према малобројним Србима, чија је једина жеља да живе у миру као своји на своме, можда ће заиста обесхрабрити неког потенцијалног повратника, али ће у коначном уништити сваку шансу да на Косову и Метохији буде створено колико-толико нормално друштво“.

На крају се закључује да су идеолози етнички чистог Косова и Метохије противници дијалога, било какве нормализације и пребољевања рана из прошлости, наводи се да су они зтао највећи непријатељи, не само Срба, већ и младих Албанаца којима се уместо шанси за напредак нуде мржња и безнађе.

„Још једном апелујемо на разум оних који имају могућност да спрече правно насиље на Косову и Метохији да то учине, и спрече овај и неке нове покушаје уништавања људских живота и најбруталнија кршења људских права.

Захтевамо да Милорад Зајић сместа буде ослобођен, а он и његова породица, разуме се, могу рачунати на сваку могућу подршку Канцеларије за Косово и Метохију и државе Србије“.