Тодосијевић и Ивановић потписали Споразум о разумевању

Mинистар за локалну самоуправу Косова Иван Тодосијевић обишао општину Ново Брдо и  састао са председником Светиславом Ивановићем с којим је потписао Споразум о разумевању, али и разговарао о актуелној и безбедносној ситуацији.

Споразум о разумевању који су данас потписали двојица функционера централне и локалне власти предвиђа заједничко финансирање пројекта изградње тротоара и јавне расвете у Драганцу.

„Министарство локалне самоуправе је одвојило одређени буџет за овај пројекат и тиме настављамо подршку Општини Ново Брдо у циљу њеног развија и бољег живота грађана“, рекао је Тодосијевић.

Тодосијевић и Ивановић су дана посетили и Народну кухињу у Прековцу где су се састали са председницом епархијске хуманитарне организације ‘’Мајка девет Југовића’’, Светланом Стевић.

Током дана посетили су и манастир Драганац, обишли локацију где ће се изводити радови на изградњи тротоара и јавне расвете, и разговарали са архимадритом Иларионом.

Косовски министар за локалну самоуправу Иван Тодосијевић је на крају посете новобрдској општини нагласио да ће министарство на чијем је челу,  у складу са могућностима, настојати да помаже општинама, како кроз капиталне пројекте, тако и кроз сталну комуникацију.