Todosijević i Ivanović potpisali Sporazum o razumevanju

Ministar za lokalnu samoupravu Kosova Ivan Todosijević obišao opštinu Novo Brdo i  sastao sa predsednikom Svetislavom Ivanovićem s kojim je potpisao Sporazum o razumevanju, ali i razgovarao o aktuelnoj i bezbednosnoj situaciji.

Sporazum o razumevanju koji su danas potpisali dvojica funkcionera centralne i lokalne vlasti predviđa zajedničko finansiranje projekta izgradnje trotoara i javne rasvete u Dragancu.

„Ministarstvo lokalne samouprave je odvojilo određeni budžet za ovaj projekat i time nastavljamo podršku Opštini Novo Brdo u cilju njenog razvija i boljeg života građana“, rekao je Todosijević.

Todosijević i Ivanović su dana posetili i Narodnu kuhinju u Prekovcu gde su se sastali sa predsednicom eparhijske humanitarne organizacije ‘’Majka devet Jugovića’’, Svetlanom Stević.

Tokom dana posetili su i manastir Draganac, obišli lokaciju gde će se izvoditi radovi na izgradnji trotoara i javne rasvete, i razgovarali sa arhimadritom Ilarionom.

Kosovski ministar za lokalnu samoupravu Ivan Todosijević je na kraju posete novobrdskoj opštini naglasio da će ministarstvo na čijem je čelu,  u skladu sa mogućnostima, nastojati da pomaže opštinama, kako kroz kapitalne projekte, tako i kroz stalnu komunikaciju.