Sneg i slab minus do nedelje

Фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн

Ako je suditi po najavama meteorologa zimi se ne žuri da ode. Na lepo prelećno vreme, sunačne dane i boravak napolju moraćemo da popričekamo, bar do kraja nedelje.

Republiči hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZS) upozorio je na nove snežne padavine na području Srbije od 22. i tokom noći 23. marta.

Iz RHMZS saopštavaju da će ujutru i pre podne u južnim, posle podne u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima sneg napadati od 10 do 15 sm.

U petak 23. marta oblačno i hladno, mestimično sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Na severu i zapadu posle podne slabljenje, a uveče i tokom noći postepeni prestanak padavina. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od -4 do 0 °S, najviša od -1 do 3 °S.

Foto: V. Ćup, GračanicaOnaljna

Prestanak padavina u centralnim i južnim krajevima i delimično razvedravanje u svim krajevima, RHMZS najavljuje za subotu. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od -4 do 0 °S, najviša od 2 do 5 °S.

U nedelju toplije, pre podne sa sunčanim periodima, posle podne novo naoblačenje sa kišom koje će prvo zahvatiti jugozapadnu Srbiju. Na visokim planinama sneg. Vetar slab i umeren, u košavskom području i na planinama povremeno i jak, jugoistočni i južni. Najniža temperatura od -2 do 2 °S, najviša od 4 do 9 °S

Do kraja perioda promenljivo oblačno mestimično sa slabom kišom, na visokim planinama sa slabim snegom, predviđaju iz RHMZS.

Jutarnji mrazevi mogu naneti štetu voću koje je već počelo da cveta upozoravaju agronomi.