Ракић: Злочинци су се постарали да нам свако пролеће почне са тугом у срцу

Поводом деветнаестогодишњице бомбардовања Савезне Републике Југославије, саопштењем се огласила и Српска листа, са напоменом да нам свако пролеће, већ 19 година,  почиње са тугом у срцу. Називајући злочинцима оне који су бомбрдовали Србију и Црну Гору, у тада заједничкој држави, Горан ракић, у име Српске листе каже да обележавањем данашњег дана показујемо поштовање према онима који су “на олтар отаџбине положили оно највредније, свој живот”.

“Злочинци су се постарали да нам свако пролеће почне са тугом у срцу и  сећањем на наше невино страдале грађане. Пре недељу дана смо се сећали етничког чишћења, 17. марта 2004.  које се не би догодило да није било 24. марта 1999. године и  агресије НАТО на суверену и поносну Србију”, рекао је у обраћању грађанима, председник Српске листе, Горан Ракић.

“И ако ме питате шта се променило за ових 19 година у свету и односу  према Србији, немам много доброг да вам кажем. И данас нас уцењују и  притискају. И данас би о нашој земљи да они одлучују. И данас се чуде  откуд нам овај понос. И данас се чуде како смо опстали. Срби и данас трпе последице НАТО агресије. Најбољи синови у кћери  нашег народа гинули су и 1999. али гину и данас”, наставља Ракић, напомињући да болести које су  последица НАТО бомбардовања, односе животе сваког дана.

“Поштовани пријатељи, обележавањем данашњег дана показујемо  поштовање према онима који су на олтар отаџбине положили оно  највредније, свој живот. Сећајући се њих, памтимо и не заборављамо,  а то је једини начин да нам се исто не понови”, поручује на крају председник Српске листе.

 

Анђелка Ћуп