Грађани Косовске Митровице: Нису данас Албанци ухапсили Марка Ђурића, већ државу Србију и све нас!

Међу Србима у северном делу Косовске Митровице увукли се стрепња и страх, али паника није присутна, потврђују за наш портал житељи овог дела града. Сирене и даље разлевају градом и упозоравају грађане на опасност. Када се косовска полиција, пре више од сат и по времена, појавила испред Митровачког двора, грађани су покушали да спрече њихов улаз у зграду, али су их полицајци растерали шок-бомбама и сузавцем, потврђују грађани.  

Срби из северног дела града спонтано су почели да се окупљају крај главног моста на Ибру и на тргу Шумадија. За сада, како сазнајемо, нема опасности из јужног дела града, јер су с друге стране ибарског моста концетрисане бројне трупе косовске полиције.

„Ово је све само није ситуација која упућује на добро, а ми очекујемо хитну рекацију Београда у било ком смислу“, кажу револтирани грађани северног дела града на Ибру који желе да остану анонимни из безбедностних разлога.

Млађи Митровчана,који није желео да каже своје име, видно понесен емоцијама каже:

„Не боле нас њихови ударци пендрецима, боли нас толерисање и ћутање наше државе. Нису данас Албанци ухапсили Марка Ђурића него су ухапсили државу Србију и све нас.

Срби из северног дела подељеног града не верују да ће се ситуација ускоро примирити.

„Ако су они могли високог државника тек тако да ухапсе, то показује да могу и нас без икакавог разлога да хапсе и приводе кад им се год прохте“, говоре Срби из Митровице.

Неверица и бојазан су се увукли и домове Срба јужно од Ибра, који помно прате развијање ситурације на северу Косова.

И.Миљковић