Srpska lista napušta kosovske institucije

Фото скриншот РТС Youtube: КПС

Posle današnjih događaja u severnom delu Kosovske Mitrovice, hapšenja Marka Đurića i napada specijalnih jedinica Kosovske policijena građane i novinare, saopštenjem se oglasila Srpska lista, koja poručuje da napušta učešće u kosovskim institucijama.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Saopštenje Srpske liste

“Ovo je težak dan za Srbe na Kosovu i Metohiju u kome se najbolje videlo lice prištinskih institucija. Brutalno, sa metkom u cevi, uz šok bombe i besomučno udaranje žena u muškaraca, napadnuti su i prebijani legalni i legitimni predstavnici srpskog naroda u pokrajinskim institucijama, ministri, direktori kancelarije, poslanici, gradonačelnici.

Nakon ovakvog zlodela i demonstriranja sile, rukovodstvo Srpske liste je održalo hitan sastanak na kome smo usvojili inicijativu za napuštanje Vlade u Prištini. O ovoj odluci ćemo obavestiti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Dijalog u ovakvim okolnostima, kada se na goloruk narod ide sa metkom u cevi, kada se na reč ide kundacima i đonovima čizama, dok se vrši institucionalno nasilje nad građanima, nema nikakvog smisla.

Predsednik Srpske liste, Goran Rakić”

A.Ć.