Златни фудбалски ветерани: На Косово и Метохију стиже пехар из Трста

Екипе фудбалских ветерана из Грачанице, који су заједно са ветеранима фудбалског клуба „Трепча“ из Косовске Митровице учествовали на турниру у организацији Удружења Срба из Трста, враћају се на Косово и Метохију са освојеним првим местом и златним пехаром, сазнаје ГрачаницаОнлајн.

Удружење Срба из Трста „Вук Караџић“ организовало је од 23. до 25. марта први „Турнир пријатељства – Трст 2018.“, на којем су поред екипе домаћина учествовали и тимови ветерана из Републике Српске, али и са Косова и Метохије.

Екипа ветерана из Италије „Србија спорт – Трс“, „Вук Караџић“ –Трст, „Удружење Срба из Италије“, „Ветерани Врбаса и Бања Луке“ из Републике Српске, „Срби из Војница“ у Хрватској, екипе из Ужица и Златибора, као и фудбалски ветерани из Грачанице и „Трепче“ из Косовске Митровице учествовале су на  дводневном турниру пријатељства у граду на северу Италије.

Уиграни тим фудбалских ветерена из Грачанице су победом над свим екипама, посебно у финали над екипом Ужица, резултатом од 4:1, освојили прво место и златни пехар.

„Поведа наших ветерана прослављена је у концертној сали у Трсту великим слављем коме је присуствовало више од 350 званица“, каже један од учесника Дејан Петковић.

Дружење екипа из Србије, Италије, Републике Српске и са Косова и Метохије биће настављено овог лета. Уочи Видовдана од 20. до 23. јуна уследиће турнири у Републици Српској и завршни Видовдански у Косовској Митровици.

Иван Миљковић