18. маја 2021.

Канцеларија за КиМ: Рахим Пацоли оптужио Тачија да је угрозио безбедност Косова

Генерални секретар Алијансе за ново Косово, Рахим Пацоли, оптужио је председника Косова, Хашима Тачија, да је протекле недеље направио неред на политичкој сцени и угрозио безбедност Косова, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе Србије за Коосво и Метохију.

“Рахим Пацоли је за портал Arbreh.info, бизак Алијанси за ново Косово, чији је лидер министар спољних послова Беџет Пацоли, рекао да је Тачи без претходних консултациа, још у петак 23. марта, припремио сценарио за хапсење шефа владине канцеларије за КиМ у Косовској Митровци, Марка Ðурића.

Према писању портала Арбресх.инфо, Тачи је директно наредио директору Косовске полиције, Шпенду Мађунију, да у понедељак ујутру пошаље елитне полицијске јединице у северни део Митровице, где је, како се наводи, спектакуларно ухапшен Ðурић”, наставља се у саопштењу.

Фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн: Хашим Тачи

Такође, сумња се да је председник Тачи користио полицију и јуче, када је рано ујутру ухапшено шест турских држављана, припадника покрета ФЕТО Фатула Гулена, који су затим протерани у Турску, пише овај медиј.

“Тај потез изазвао је реакције премијера Рамуша Харадинаја, председника парламента Кадри Весељија и других политичких представника у Приштини, који су рекли да о овој акцији нису били обавештени. То је, како се наводи, довело до одлуке Харадинаја да смени министра Фламура Сефаја и шеф КИА, Дритона Гасхија”, цитира даље писање косовског портала Канцеларија за КиМ.

Подсећамо да се Алијанса за ново Косово и њен лидер Бежет Пацоли, противе Храдинајевој одлуци да смени министра унутрашњих послова у Влади косова, Сефаја јер је, како наводе медији на албанском, Сефај поступао по Тачијевом наређењу.

Анђелка Ћуп