„Васкршњи турнир“ у Грачаници: Тенис је спорт партнерства и толеранције

Тениски клуб „Винер“ из Грачанице угостио је чланове Тениског савеза Србије у оквиру „Васкршњег турнира“ који је одржан на спортском игралишту школе „Краљ Милутин“ у Грачаници. Гости су домаћине обрадовали поклонима.

Близу педесетак малишана груписаних на трибинама спортског игралишта Основне школе „Краљ Милутин“ у Грачаници нестрпљиво је чекало долазак гостију из Тениског савеза Србије. Са гостима су стигли су и поклони: мајице, лоптице, рекети, торбе за тениску опрему.  Било је ту и нешто школског прибора, који је са осталом опремом за полазнике и сталне чланове Тениског клуба „Винер“ из Грачанице, у сарадњи са Нафтном индустријом Србије, обезбедио Тениски савез.

Поздрав за госте из ТСС, Фото:ГрачаницаОнлајн

Неда Милетић из ТСС-а стрпљиво је деци, која су се тискала око ње, делила мајице и остале поклоне.

Није лако погодити број за сваког малишана, Неда Милтетић: Фото: ГрачаницаОнлајн

Потом су развучене мрежице и први јавни час са малишанима је могао да почне. Одржао га је Драган Илић, тренер и јавни презентер Тениског Савеза Србије чију су команду сви малишани пажљиво слушали.

„Данас сте присуствовали једном јавном часу тениса, а ми смо донели опрему коју ћемо оставити овдашњем клубу за даље тренинге и припрему за наредни тениски камп,који ћемо са децом радити већ овог лета“, рекао је Илић.

Магдалена Димитријевић, Фото: ГрчачаницаОнлајн

Магдалена Димитријевић је стални члан „Винера“, тенисом се бави већ четири године и већ је достигла „зелени ниво“.

„Тенис сам изабрала и заволела гледајући Новака Ђоковића, веома сам срећна и захвална свима из Савеза на лепим поклонима“ каже Магдалена из Грачанице.

Предрага Ристић, председник Тениског клуба „Винер“ из Грачанице каже да је „Васкршњи турнир“ наставак трогодишње сарадње коју овдашњи тениски клуб, у оквиру акције „Спортом против насиља“,  организује са ТСС-ом и НИС-ом.

Ристић наглашава да у нашој средини тенис има велику перспективу.

„Ми се у клубу трудимо да кроз радионице, турнире и тениске кампове још више постигнемо и унапредимо бели спорт“, истиче председник Тенсиког клуба из Грачанице.

Фото: ГрачаницаОнлајн

Тренер и јавни презентер Тениског савеза Србије Драган Илић, посебно је поносан што је сарадња са тениским клубом „Винер“ унапређенија и чвршћа.

„Оно што ми желимо је да стварамо добре навике и то је програм који радимо већ шест година, трећу годину смо редовно код вас“, рекао је Илић додајући да му је пуно срце када види толико деце, која су заиста посвећена „белом спроту“.

„Особина тениса је партнерство, толеранција, руковање, честитање и превазилажење неких изгубљених поена на један спортски начин и то је оно што треба да пренесемо будућим генерацијама, како бисмо поново добили играче као што су наши садашњи врхунски тенисери“, рекао је Илић.

Бели спорт је код нас на цени, Фото: ГрачаницаОнлајн

Мали тенисери су на терену заиста показали колико је спорт племенит и здрав, не само за организам, већ и за заједништво и колективни дух. Требало их је гледати и одати им признање, бар на томе, што су нас поново подсетили велику истину у давно изреченој мудрости старих Римљана: Mens sana in corpore sano.

Иван Миљковић