Васршње честитке Јевтића, Поповића и Петровића

Поводом најрадоснијег хришћанског празника Васрса потпредседник косовске Владе Далибор Јевтић, председник Општине Грачаница Срђан Поповић и председник Самосталне либералне странке (СЛС) Слободан Петровић упутили су честитке Србима са Косова и Метохије.

Д. Јевтић: Обнавља се вера и нада у боље сутра
Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Далибор Јевтић

Потпредседник Владе Косова и министар за заједнице и повратак у оставци Далибор Јевтић, упутио је честитку Његовој светости патријарху Иринеју, Његовом преосвештенству владики Теодосију, свештенству, монаштву и свим верницима православне вероисповести, поводом највећег хришћанског празника Васкрса, са поруком да се обнавља вера и нада у боље сутра.

„Славећи радостан дан Христовог васкрсења, обнавља се вера и нада у боље сутра, јача солидарност међу људима и афирмишу вредности на којима се гради боље и успешније друштво. Верујем да ће васкршњи празници на посебан начин да подстакну заједништво, ојачају међусобно поштовање, на задовољство и просперитет свих људи. Радост Васкрса нека буде надахнуће за јачање међусобног разумевања, ширења племенитости и стварање сигурније будућности за сваког појединца. Овај светли празник је и подстицај и жеља за давањем себе другима, у нади да ћемо тако наћи начин који ће створити бољи живот свим људима прихватајући толеранцију као главни предуслов у постизању тог циља”, каже се у Јевтићевој честитики.

Пожелевши свима да празнике проведу у добром расположењу, он је истакао да су његове мисли са свима који су расељени, ван својих домова и да се нада да ће наредни празник провести на својим огњиштима.

„Нека наша снага буде у нашој слози, разумевању и љубави ,“ поручује Јевтић, уз традиционални поздрав: Христос васкрсе! Ваистину васкрсе!

С. Поповић у празничној поруци: Учврстимо се у вери и слози
Председник Општине Грачаница, Срђан Поповић

Традиционалним хришћанским поздравом Христос воскресе-Ваистину воскресе, председник општине Грачаница, Срђан Поповић, честита најрадоснији хришћански празник Васкрс свим православним верницима као и свештенству и монаштву Епархије рашко-призренске, поручивши Србима да им је неопходна вера и слога.

„Васкрс је празник љубави и мира, време када заборављамо лоша дела и када једни другима треба да пружамо руку помирења. Васкршње службе треба да нас окупе и подсете на вишевековну традицију наших предака и учврсте нас у вери и слози. Чувајмо своју веру и никада личне интересе не стављајмо испред интереса народа и свеопштег добра наше цркве. Нека овај празник покаже да су добре породичне и комшијске везе, упркос бројним искушењима, остале основа и трајно богатсво нашег народа. У име општине Грачаница и у своје лично име, желим да радост празника уђе у све ваше домове и донесе вам лични мир, здравље и сваку срећу. Нека нам Бог помогне да Васкрс и сваки следећи празник славимо у миру и толеранцији“ , навео је председик општине Грачаница Срђан Поповић у васкршњој поруци православним верницима.

С. Петровић: Главна порука Васкрса, ако праштамо, побеђујемо зло
Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Слободан Петровић

“Својом несебичном жртвом, Христ је научио људе колика је величина праштања и љубави, али и колико погубна може бити несвесност. Зато, једна од главних порука Васкрса је да ако праштамо, побеђујемо све зло, настављамо носећи мир и склад у себи, поштујући универзалне вредности хришћанства”, поручио је у честитики поводом Васкрса, председник Самосталне либералне странке, Слободан Петровић.

Петровић је у име Самосталне либералне странке и у своје име, пожелео да сви који славе, празничне дане проведу у кругу својих најмилијих, у љубави, радости и здрављу, негујући православну веру и традицију, уз традиционални поздрав:

“Нек вас љубав понесе “Христос воскресе” – “Ваистину воскресе””.

А. Ћ.