fbpx

Vasršnje čestitke Jevtića, Popovića i Petrovića

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Vasrsa potpredsednik kosovske Vlade Dalibor Jevtić, predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović i predsednik Samostalne liberalne stranke (SLS) Slobodan Petrović uputili su čestitke Srbima sa Kosova i Metohije.

D. Jevtić: Obnavlja se vera i nada u bolje sutra
Foto V. ĆUP; GračanicaOnlajn: Dalibor Jevtić

Potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić, uputio je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu Irineju, Njegovom preosveštenstvu vladiki Teodosiju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima pravoslavne veroispovesti, povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, sa porukom da se obnavlja vera i nada u bolje sutra.

„Slaveći radostan dan Hristovog vaskrsenja, obnavlja se vera i nada u bolje sutra, jača solidarnost među ljudima i afirmišu vrednosti na kojima se gradi bolje i uspešnije društvo. Verujem da će vaskršnji praznici na poseban način da podstaknu zajedništvo, ojačaju međusobno poštovanje, na zadovoljstvo i prosperitet svih ljudi. Radost Vaskrsa neka bude nadahnuće za jačanje međusobnog razumevanja, širenja plemenitosti i stvaranje sigurnije budućnosti za svakog pojedinca. Ovaj svetli praznik je i podsticaj i želja za davanjem sebe drugima, u nadi da ćemo tako naći način koji će stvoriti bolji život svim ljudima prihvatajući toleranciju kao glavni preduslov u postizanju tog cilja”, kaže se u Jevtićevoj čestitiki.

Poželevši svima da praznike provedu u dobrom raspoloženju, on je istakao da su njegove misli sa svima koji su raseljeni, van svojih domova i da se nada da će naredni praznik provesti na svojim ognjištima.

„Neka naša snaga bude u našoj slozi, razumevanju i ljubavi ,“ poručuje Jevtić, uz tradicionalni pozdrav: Hristos vaskrse! Vaistinu vaskrse!

S. Popović u prazničnoj poruci: Učvrstimo se u veri i slozi
Predsednik Opštine Gračanica, Srđan Popović

Tradicionalnim hrišćanskim pozdravom Hristos voskrese-Vaistinu voskrese, predsednik opštine Gračanica, Srđan Popović, čestita najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs svim pravoslavnim vernicima kao i sveštenstvu i monaštvu Eparhije raško-prizrenske, poručivši Srbima da im je neophodna vera i sloga.

„Vaskrs je praznik ljubavi i mira, vreme kada zaboravljamo loša dela i kada jedni drugima treba da pružamo ruku pomirenja. Vaskršnje službe treba da nas okupe i podsete na viševekovnu tradiciju naših predaka i učvrste nas u veri i slozi. Čuvajmo svoju veru i nikada lične interese ne stavljajmo ispred interesa naroda i sveopšteg dobra naše crkve. Neka ovaj praznik pokaže da su dobre porodične i komšijske veze, uprkos brojnim iskušenjima, ostale osnova i trajno bogatsvo našeg naroda. U ime opštine Gračanica i u svoje lično ime, želim da radost praznika uđe u sve vaše domove i donese vam lični mir, zdravlje i svaku sreću. Neka nam Bog pomogne da Vaskrs i svaki sledeći praznik slavimo u miru i toleranciji“ , naveo je predsedik opštine Gračanica Srđan Popović u vaskršnjoj poruci pravoslavnim vernicima.

S. Petrović: Glavna poruka Vaskrsa, ako praštamo, pobeđujemo zlo
Foto V. ĆUP; GračanicaOnlajn: Slobodan Petrović

“Svojom nesebičnom žrtvom, Hrist je naučio ljude kolika je veličina praštanja i ljubavi, ali i koliko pogubna može biti nesvesnost. Zato, jedna od glavnih poruka Vaskrsa je da ako praštamo, pobeđujemo sve zlo, nastavljamo noseći mir i sklad u sebi, poštujući univerzalne vrednosti hrišćanstva”, poručio je u čestitiki povodom Vaskrsa, predsednik Samostalne liberalne stranke, Slobodan Petrović.

Petrović je u ime Samostalne liberalne stranke i u svoje ime, poželeo da svi koji slave, praznične dane provedu u krugu svojih najmilijih, u ljubavi, radosti i zdravlju, negujući pravoslavnu veru i tradiciju, uz tradicionalni pozdrav:

“Nek vas ljubav ponese “Hristos voskrese” – “Vaistinu voskrese””.

A. Ć.

%d bloggers like this: