Радојевић Зуеву: Битно да присуство УНМИК-а остане не промењено

Заменик министра унутрашњих послова у оставци Милан Радојевић састао се са асистентом Генералног Секретара УН-а из Руске Федерације Александром Зуевим, кога је упознао са безбедносним изазовима по српску заједницу на Косову и Метохији. Зуев је асистент генералног секретара УН-а Антониа Гутереша за питања владавине

Како је саопштила Српска листа, Радојевић је Зуева упознао са питањима узурпиране српске имовине, напада на повратнике, проблемима добијања косовских докумената и физичке безбедности. Констатовано је да су резултати правосудних органа по питању узурпиране имовине и напада на повратнике поражавајући што доприноси додатном неповерењу у косовске институције.

Представници Срба у институцијама су одлучни да све проблеме решавају унутар система, као и и у складу са договорима које су Београд и Приштина постигли у Бриселу.

„Стога смо одлучни у намери да се оснује Заједница српских општина, онако како је то договорено у Бриселу, а Формирање Заједнице ће допринети безбедности не само српске заједнице, већ и целокупног Косова”, рекао је Радојевић.

Он је такође напоменуо улога УН на Косову је јако важна стога је битно да присуство УНМИК-а остане непромењено.