fbpx

Popravi.org, elektornska platfoma za prijavu komunalnih problema u Opštini Gračanica

Građani opštine Gračanica sve komunalne probleme ubuduće mogu prijavljivati putem onlajn aplikacije (popravi.org), zahvaljujući sporazumu koji je danas potpisan između Opštine i NVO „Demokratija Plus“.

U cilju omogućavanja lakšeg prijavljivanja komunalnih problema, poboljšanja i unapređenja javnih usluga, sporazum koji definiše saradnju na pokretanju elektronske platforme, preko koje će se primati prijave građana, potpisali su direktor Odeljenja javnih službi opštine Gračanica Vladica Trajković i predstavnik NVO „Demokratija Plus“ Stefan Filipović.

Prema rečima Filipovića, ova platforma omogućiće građanima da od kuće sa kompjutera ili putem pametnih telefona sa lica mesta pošalju fotografije ili prijave neki komunalni problem bilo gde u našoj opštini.

„Bilo da se radi o smeću, problemu sa kanalizacijom, putnom infrastrukturom, građani će veoma lako moći da prijave problem tako što će preko elektronske platforme popravi.org poslati fotografiju i opisati problem“, pojasnio je Filipović.

Direktor odeljenja javnih službi opštine Gračanica Vladica Trajković očekuje poboljšanje u pružanju usluga i rešavanju aktuelnih problema.

„Ovo će sigurno unaprediti komunikaciju građana i opštinskih servisnih službi. Opština Gračanica će nakon prijavljenog problema u skladu sa svojim mogućnostima pokušati da što hitnije reši nastali odnosno prijavljeni problem“, rekao Trajković.

Projekat finansira nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ.

%d bloggers like this: