Поправи.орг, електорнска платфома за пријаву комуналних проблема у Општини Грачаница

Грађани општине Грачаница све комуналне проблеме убудуће могу пријављивати путем онлајн апликације (popravi.org), захваљујући споразуму који је данас потписан између Општине и НВО „Демократија Плус“.

У циљу омогућавања лакшег пријављивања комуналних проблема, побољшања и унапређења јавних услуга, споразум који дефинише сарадњу на покретању електронске платформе, преко које ће се примати пријаве грађана, потписали су директор Одељења јавних служби општине Грачаница Владица Трајковић и представник НВО „Демократија Плус“ Стефан Филиповић.

Према речима Филиповића, ова платформа омогућиће грађанима да од куће са компјутера или путем паметних телефона са лица места пошаљу фотографије или пријаве неки комунални проблем било где у нашој општини.

„Било да се ради о смећу, проблему са канализацијом, путном инфраструктуром, грађани ће веома лако моћи да пријаве проблем тако што ће преко електронске платформе popravi.org послати фотографију и описати проблем“, појаснио је Филиповић.

Директор одељења јавних служби општине Грачаница Владица Трајковић очекује побољшање у пружању услуга и решавању актуелних проблема.

„Ово ће сигурно унапредити комуникацију грађана и општинских сервисних служби. Општина Грачаница ће након пријављеног проблема у складу са својим могућностима покушати да што хитније реши настали односно пријављени проблем“, рекао Трајковић.

Пројекат финансира немачка организација за међународну сарадњу – ГИЗ.