Д. Козарев: Ако је вест „Бете“ тачна, онда је НАТО против регионалне стабилности

Душан Козарев, Фото: ГрачаницаОнлајн

После текста Агенције Бета, да су из неименованих извора сазнали да Нато сматра да је Марко Ђурић на север Косова 26. марта ушао нелегално и да није испоштовао процедуру, саопштењем је реаговао заменик директора Канцеларије Владе Србије за КиМ, Душан Козарев, оцењујући да, ако је информација тачна, то значи да се НАТО сврстао на страну Приштине, а против регионалне стабилности.

„Чињенице у вези са одласцима директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића у нашу јужну покрајину су толико лако проверљиве, да је готово невероватно да би се неко из НАТО-а усудио да измишљајући факте, јавно лаже и оправдава насиље маскираних бандита Приштине над голоруким српским народом“, каже у саопштењу Душан Козарев, истичићу да је „информација или лажна или ју је дао неки извор из Доњег Преказа, а не из Брисела“.

присуство КФОР-а приликом хапшења Марка Ђурића

„У писаној кореспонденцији у складу са Споразумом о посетама званичника, јасно се види да је информација о одласку Марка Ђурића у Косовску Митровицу упућена у петак, 23. марта, у 9.44 сати преподне, а не по завршетку радног времена, како тврди наводни извор из НАТО-а. Уосталом, зашто би неко ко говори истину био цитиран као неименовани извор, јер анонимни извор је најчешће еуфемизам за лаж и спиновање, а они који у овако осетљивим стварима себи дозвољавају да збуњују јавност исфабрикованим рекла-казала информацијама, такође нису без кривице“, наставља Козарев у саопштењу достављеном медијима.

Имејл најаве посете Марка Ђурића

Заменик директора за КиМ каже да се „ноторним лажима не може прикрити чињеница да је напад на голоруки српски народ, Марка Ђурића и изабране политичке представнике Срба са Косова и Метохије био најогољенији и ничим изазван чин насиља“.

„О улози НАТО-а у том догађају довољно речито говори слика припадника Кфора који у близини сале у Косовској Митровици, у тренутку када се догађа насиље, ноншалантно фотографише, уместо да насиље спречава“, закључује се у саопштењу Душана Козарева.

Анђелка Ћуп