D. Kozarev: Ako je vest „Bete“ tačna, onda je NATO protiv regionalne stabilnosti

Душан Козарев, Фото: ГрачаницаОнлајн

Душан Козарев, Фото: ГрачаницаОнлајн

Posle teksta Agencije Beta, da su iz neimenovanih izvora saznali da Nato smatra da je Marko Đurić na sever Kosova 26. marta ušao nelegalno i da nije ispoštovao proceduru, saopštenjem je reagovao zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za KiM, Dušan Kozarev, ocenjujući da, ako je informacija tačna, to znači da se NATO svrstao na stranu Prištine, a protiv regionalne stabilnosti.

„Činjenice u vezi sa odlascima direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića u našu južnu pokrajinu su toliko lako proverljive, da je gotovo neverovatno da bi se neko iz NATO-a usudio da izmišljajući fakte, javno laže i opravdava nasilje maskiranih bandita Prištine nad golorukim srpskim narodom“, kaže u saopštenju Dušan Kozarev, ističiću da je „informacija ili lažna ili ju je dao neki izvor iz Donjeg Prekaza, a ne iz Brisela“.

prisustvo KFOR-a prilikom hapšenja Marka Đurića

„U pisanoj korespondenciji u skladu sa Sporazumom o posetama zvaničnika, jasno se vidi da je informacija o odlasku Marka Đurića u Kosovsku Mitrovicu upućena u petak, 23. marta, u 9.44 sati prepodne, a ne po završetku radnog vremena, kako tvrdi navodni izvor iz NATO-a. Uostalom, zašto bi neko ko govori istinu bio citiran kao neimenovani izvor, jer anonimni izvor je najčešće eufemizam za laž i spinovanje, a oni koji u ovako osetljivim stvarima sebi dozvoljavaju da zbunjuju javnost isfabrikovanim rekla-kazala informacijama, takođe nisu bez krivice“, nastavlja Kozarev u saopštenju dostavljenom medijima.

Imejl najave posete Marka Đurića

Zamenik direktora za KiM kaže da se „notornim lažima ne može prikriti činjenica da je napad na goloruki srpski narod, Marka Đurića i izabrane političke predstavnike Srba sa Kosova i Metohije bio najogoljeniji i ničim izazvan čin nasilja“.

„O ulozi NATO-a u tom događaju dovoljno rečito govori slika pripadnika Kfora koji u blizini sale u Kosovskoj Mitrovici, u trenutku kada se događa nasilje, nonšalantno fotografiše, umesto da nasilje sprečava“, zaključuje se u saopštenju Dušana Kozareva.

Anđelka Ćup