fbpx

Projektom PRK-5 u 10 opština na Kosovu predviđena izgradnja 97 kuća za raseljene

U opštinama Peć, Istok, Klina, Obilić, Kosovo Polje, Gračanica, Novo Brdo, Kosovska Kamenica, Štrpce i Orahovac biće izgrađeno 97 kuća za raseljena lica. Njihova izgradnja odobrena je na Upravnom odboru Ministarstva za povrakat i zajednice, što predstavlja prvu fazu projkata povratak i reintegracija pod nazivom  „PRK 5/RRK 5“.

Sastanku su prisustvovali  i predstavnici Kancelarije Evropske unije na Kosovu, predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM/MOM), koja će ujedno biti angažovana na sprovođenju projekta, kao i predstavnici UNHCR-a, saopšteno je iz Ministarstva za povratak i zajednice Kosova.

Generalni sekretar Ministarstva za zajednice i povratak Nenad Stojčetović je ocenio da je projekta „PRK 5“  veoma značajan. On se ujedno zahvalio Kancelariji EU na Kosovu na podršci koju ona pruža u procesu povratka.

Stojčetović je naglasio da će Ministarstvo za zajednice i povratak i potpredsednik Vlade i ministar Dalibor Jevtić, iako u tehničkom mandatu, nastaviti da rade. još više. te da će ovih 97 kuća biti jak motiv, kako bi povratak raseljenih u 2018. bio uspešniji od povratka u prethodnoj godini.

I.M.

%d bloggers like this: