fbpx

Popović obišao sanirane puteve do poljoprivrenih imanja u Gornjoj Gušterici i Dobrotinu

Na zahtev meštana Gornje Gušterice i Dobrotina sanirani su putevi do poljoprivrednih imanja i uklonjena divlja deponija. Kako bi se uverio u kvalitet radova, ova mesta je obišao predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Popović je prvo obišao Gornju Guštericu, gde je na zahtev Lokalnog saveta, raskrčen put do poljoprivrednih imanja u gornjem delu sela. Put je bio obrastao u šiblje, grmlje i drveće, pa su meštani do svojih imanja dolazili preko privatnih poseda. Nedavno je mehanizacijom probijen put u dužini od 300 metara čime je meštanima omogućeno lakše kretanje i prolazak poljoprivredne mehanizacije za prolećne radove na tamošnjim njivama.

U pratnji direktora Odeljenja javnih službi Vladice Trajkovića, Popović je obišao i Dobrotin gde je takođe saniran put do poljoprivrednih imanja i uklonjena divlja deponija na lokaciji poznatoj pod nazivom „Rupe“.

Prilikom nedavnog obilaska saniranog puta do lokalnog groblja, meštani Dobrotina su od Popovića zatražili nasipanje puta u delu gde je došlo do proširenja sela izgradnjom novih kuća, a koji takođe služi za dolazak do poljoprivrednih imanja. Opština Gračanica ispunila je zahtev, pa je nasipan put u dužini od 220 metara.

Kako bi trajno rešili problem sa bacanjem smeća, na ovoj lokaciji biće zasađena paulovnija, koju će u cilju zaštite životne sredine donirati vlasnik rasadnika Godži beri bobica, Duško Gudžić iz Dobrotina.

Popović je prilikom obilaska Gornje Gušterice i Dobrotina razgovarao i sa meštanima ova dva sela.

 

%d bloggers like this: