Помоћ Трентина за болницу у Грачаници

Представници ромске италијанске хуманитарне организације „Удружење Трентина за помоћ Балкану“, уручили су Клиничко болничком центру у Грачаници вредну пошиљку: 20 рачунара, осам принтера, 10 клима уређаје, 50 столица за лекарске прегледе, као и 50 столица и клупе за чекаонице.

„Оно што је најважније, ми спроводимо мултиетничке пројекте. Није важно коме помажемо,  Ромима, Албанцима или Србима, важно је да помоћ буде корисна свим грађанима“, рекао је  директор НВО „Удружење Трентина за помоћ Балкану“, Бериша Назими, уручујући опрему Клиничко болничком центру у Грачаници, нагласивши да ће се из региона Трентино наставити слање хуманитарне помоћи здравственим установама у општини Грачаница.

Бериша Назими, председник Хуманитарне Ораганизцаије Трентино за помоћ Балкану

„Болнице и домови здравља у општини Грачаница раде у веома тешким условима и зато им је помоћ и даље неопходна. Такође, Роми су овде веома поштовани, имају добре лидере и ја се овом приликом захваљујем и ромским и осталим лидерима у општини. Донације су један од начина, на који ћемо наставити да се захваљујемо“, додао је Бериша.

Братилсав Лазић, директор Болнице у Грачаници

Тренутно су здравствене установе у општини Грачаница боље снабдевене опремом и потрошним материјалом него раније, али је свака помоћ добродошла, рекао је директор Клиничко болничког центра у Грачаници, Братислав Лазић, захваливши се хуманитарцима из италијанског региона Трентино.

„Повремено добијамо помоћ од различитих хуманитарних организација, али ово је једна од најзначајнијих донација које смо добили у опреми која нам је неопходна за нормално функционисање“, истакао је Лазић.

Подсећамо да су у марту 2016. године, представници хуманитарне организације „Удружење Трентина за помоћ Балкану“, донирали Основној школи „Миладин Митић“ из Лапљег Села, опрему вредну 40. 000 евра.

А.Ћ. – И.М.