ЦСД: Јачање демократије на Косову кроз омладинске иницијативе за изградњу мира

“Јачање деократије на Косову кроз омладинске иницијативе за изградњу мира”, назив је пројекта који је спроводила НВО “Комуникација за развој друштва” (ЦСД). Пројекат је завршен заједничком вечером тридесеторо младих људи из српске, албанске и ромске заједнице, на којој су представили занимљиве детаље из традиције и културе свога народа.

У оквиру пројекта млади су похађали тренинг о употреби друштвених мрежа у изградњи мира и повезивању различитих заједница на Косову, са посебни освртом на културно наслеђе. Млади Срби, Роми и Албанци, посећивали су и културно- историјске споменике широм Косова, упознавајући једни друге са обичајима, историјом и језиком своје заједнице.

“Наш циљ је био да се млади из различитих заједница друже кроз овај пројекат и да упознају једни друге, како би схватили да је различитост на Косову право богатство”, рекао је, поздрављајући учеснике, директор ЦСД, Иван Николић.

Симболичну награду за промоцију мултиетничности и мултикутурализма, на основу највећег броја прегледа на друштвеним мрежама, добила је група младих Срба. Млади су, у оквиру пројекта, уз помоћ стручног консултанта, урадили и кратки документарни филм о самом пројекту, односно о свом виђењу мултиетничности на Косову.

А.Ћ.