fbpx

Đurić čestitao Đurđevdan Gorancima

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je svim žiteljima Gore, kao i svim Gorancima, čestitao Đurđevdan – Dan Goranaca i Dan Opštine Gora.

„Vlada Republike Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviće da se bore za bolji život svih Goranaca, za izvesniju i srećniju budućnost. Naša dva naroda će, kao i do sada, ceneći čestitost i poštenje kao vrednosti koje nas neraskidivo povezuju, nastaviti da prevazilaze teškoće i sva iskušenja koja su pred nama“, poručio je Đurić u čestitki.

Prema Đurićevim rečima, Goranci zaslužuju nesebičnu pomoć i podršku Srbije, jer do sada su uvek bili lojalni građani svoje države, a sa Srbima su delili i dobro i zlo.

„Neraskidive veze poštovanja i prijateljstva između Goranaca i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji istkane su na zajedničkom poreklu, muci, stradanju i trpljenju. Takođe, zajednička nam je i borba da ostanemo i opstanemo na našim ognjištima na Kosovu i Metohiji i zato vas niko bolje od nas ne razume kada u Gori kažete: Izdržaćemo, prebolećemo, otići nećemo. Gora pobediti mora!“, poručio je Đurić.

%d bloggers like this: