Карате репрезентација Косова у Новом Саду једино уз грб Европске карате федерације

На предстојећем Европском првенству у каратеу у Новом Саду спортисти са Косова и Метохије неће моћи да имају обележја тзв. „Косова“ потврђено је на данас одржаном састанку Координационог тима Владе Србије за усмеравање активности спортских организација у Републици Србији по питању статуса спортских организација и учешћа спортиста под ингеренцијом Привремених институција самоуправе у Приштини на међународном нивоу.

На састанку је закључено и да статусни симболи тзв. „Косова“ уочи и током такмичења не смеју бити истицани на спортском борилишту и његовом окружењу.

„Организатори су, као добри домаћини, омогућили да каратисти из наше јужне покрајине наступају на овом такмичењу, али искључиво статусно неутрално и биће представљени именом и презименом и грбом Европске карате федерације“, нагашено је у саопштену директора Канцеларије за КиМ Макра Ђурића.

Координациони тим је констатовао да се на овај начин отклања могућност да једна међународна спортска манифестација буде злоупотребљена за промовисање сепаратизма и кршења међународног права, Устава и закона Републике Србије.

„Србија ће бити добар домаћин свима којима је до спорта, а не до политике“, закључује се на крају.