fbpx

Novo Brdo: Krađa krava u Zebincu, oglasila se i Kancelarija za KiM

Крафе - фото илустрација

Četvoročlanoj porodici Marković iz Zebincu, u opštini Novo Brdo, u noći između nedelje i ponedeljka ukradene su dve krave, prenosi Kossev pozivajući se na Humanitarnu organizaciju „Majka devet Jugovića“.

„Psi su otrovani, deo ograde srušen, vrata obijena, krave su nestale,“ saopštila je humanitarna organizacija Majka devet Jugovića, pri Eparhiji raško-prizrenskoj, koja je posetila podoricu Marković, fotografisala praznu štalu, a fotografije objavila na svojoj zvaničnoj Internet stranici.

(izvor: Kossev)

Kancelarija za Kosovo i Metohiju
Kancelarija za KiM: Markovićima ćemo nadomestiti ukradene krave

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje najnoviji u nizu napada na imovinu Srba u opštini Novo Brdo, koji za cilj očigledno imaju zastrašivanje našeg naroda u toj nacionalno mešovitoj opštini.

Srbi u Novom Brdu se pretežno bave poljoprivredom kao osnovnom delatnošću, a krađa stoke je atak na njihovu golu egzistenciju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će porodici Marković u Zebincu nadomestiti dve ukradene krave novim grlima, koje ćemo predati veoma brzo.

Porodica Maković kao i ostali Srbi na Kosovu i Metohiji treba da znaju da je država Srbija uz njih i da će učiniti sve da im pomogne da opstanu i napreduju na svojoj zemlji.

Uverni smo da napadi ove vrste ne mogu zaplašiti srpski narod na Kosovu i Metohiji i pokolebati ga u nameri da ostane i opstane na svojim vekovnim ognjištima.

I.M.

%d bloggers like this: