Весељи: Косово и САД везује вечна љубав

Председник Скупштин Косова, Кадри Весели, састао се данас са делегацијом САД-а из државе Ајова. Весељи је на, тим поводом, организованој пленарној седници Скупптине Косова, нагласио да је америчко искуство драгоцено и да ће, како је истакао, Косова и САД везивати вечна љубав”.

Председник Скупштине Косова Кадри Весели је пред више од педесет гостију  из САД-а истакао, како је подцртао, чињеницу десетогодишњег функционисања Косова као независне и суверене државе.

„У овој сали пре десет година, Косово које је ваш други дом, прогласило је независност”, напоменуо је Весељи у обраћању гостима из САД-а.

Подсетившви да је „косовска државност сада реалност“ Весељи је нагласио да „томе предстоји више од 100 година великодушних напора, за слободу и независност“.

Он је посебно навео да је за деценију независности и две деценије слободе, Косово постигло огромне кораке у изградњи стабилних институција, најмодернијих путеве у региону, нових школа, и фабрике и да сада постепено гради правну државу, у којој је сваки грађанин једнак.

“Све ово и још доста тога“, додао је Весели, није само заслуга локалног становништва, већ и допринос свих међународних пријатеља Косова“. То је посебан допринос сваког од вас који је помогао да имамо квалитетније образовање, професионалнију војску, а унапреидли смо и пољопривреду и културу”, закључио је председник косовске скупштине.

Америчку делегацију у песети Косову предводи Зак Нун, представник Одбора за међународне односе, Iova State Capital и Тимоти Ор, генерални директор Националне гарде Ајове.

И.М.