Поповић са мештанима Добротина о санацији поплављеног

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је са сарадницима подручје које је недавно поплављено, како би договорио начине санирању последица поплава у Добротину.

Поповић је Добротин обишао како би се уверио у тренутно стање и упознао са мерама које предузете од стране општине на санирању последица поплаве. Са мештанима, којима је страдала имовина, разговарао је о начинима и могућностима за санирање настале штете.

Комисија за процену штете је урадила свој део посао, а по завршетку њиховог извештаја требало би да се зна како ће се и на који начин приступити санирању последица поплаве.

„Тежак је призор, штета није мала,  у шта сам имао прилку лично да се уверим. Општина Грачаница је реаговала у складу са својим могућностима и мештанима Добротина, који су били погођени поплавом. помогла у чишћењу станова и поплављеног подручја. Екипе јавне службе су потом извршиле дезнфекцију, дезинсекцију и дератизацију станова, а исто ће бити учињено и на поплављеном подручју“, рекао је Поповић.

Градоначелник Грачанице је нагласио да се превентивно мора проширити корито реке која протиче кроз Добротин.

На састанку са мештанима који је уследио после обиласка станова, кућа и терена, у Основној школи у Добротину, договорен је план за санацију штете.