Директор Светске банке на Косову: Косово бележи провредни раст од 4,4%

Комисија за привредни развој, инфраструктуру, трговину, индустрију и регионални развој Скупштине Косова састала се са директором Светске банке на Косову Марком Манто Ванелијем и размотрила анализу привредног раста Косова. Према тој  анализи Косово је у прошлој години забележило стопу привредног раста од 4, 4%, док је за текућу и наредну годину планиран раст привредне производње од 4,8 %.

Директор Светске банке на Косову Марко Манто Манели инфомрисао је домаћине о анализи привредног раста Западног Балкана, са посебни освртом на привредни раст Косова, истакавши да његова стопа износи 4, 4% .

Говорећи о привредном расту за 2018. и 1019. годину Манели је оценио да Косово у том погледу предњачи у односу на читав регион и предвидео је раст привредне производње од 4,8%. Међутим, диреткор Свдетске банке није искључио могућност унутрашњих и других полититчких фактора ризика који и даље постоје на Косову.

Председница скупштинске Комисије Саља Бериша Шаља  захвалила се представницима Светске банке на подржци и заузела се за даљу и чвршћу сарадњу Косова и те институције.  Бериша Шаља је високо оценила анализу Светске банке о привредном расту Косова и нагласила да је она врло важна и да даје одређене смернице, саопштено је из Канцелраије за медије и односе са јавношћу Скупштине Косова.

 И.М