fbpx

Srpska lista: Čedomir Jovanović, istrošeni političar i poslušnik zapadnih mentora

Posle posete Čedomira Jovanovića Prištini, susreta i razgovora sa liderom Samoopredeljenja Aljbnom Kurtijem, oglasila se Srpska lista, koja Jovanovića optužuje da je „istrošeni političar, angažovan od strane zapada da napada državu Srbiju i Srpsku listu“.

“U trenutku kada predsednik Vučić sa Vladom Srbije vodi snažnu diplomatsku borbu u cilju postizanja kompromisnog rešenja sa kosmetskim Albancima, ponovo su aktivirani udvorički elementi unutar srpske političke scene. Čedomir Jovanović, istrošeni političar i poslušnik stranih mentora u želji da se dodvori svojim sponzorima i zaradi koji dolar od albanskog lobija, posetio je Prištinu i recitovao na glas želje Albanaca, napadajući sopstvenu državu i Srpsku listu”, navodi se u saopštenju.

Srpska lista podseća da je Jovanović na izborima u Srbiji imao manje osvojenih glasova nego što je bilo nevažećih listića, i da ih radije da upravo on napada Srpsku listu, „jer to govori da smo na pravom putu zaštite srpskih nacionalnih i državnih interesa u vrlo teškim okolnostima koje vladaju na političkoj i društvenoj sceni na Kosovu i Metohiji. Ne čudi nas što gospodin Jovanović nije upitao svoje domaćine gde je 40 hiljada Srba iz Prištine i 230 hiljada sa celog Kosmeta, ili zašto srpske povratnike napadaju i pljačkaju svakog dana, jer to nije tekst koji mu je naručen od mentora, kao što nas ne čudi što se u svemu slaže sa Albancima, a protiv interesa srpskog naroda. Očigledno je da on pokušava da svoju karijeru nastavi na Kosovu i Metohji, gde bi, verujemo, osvojio simpatije i glasove velikog broja Albanaca.

Srpska lista će, kao i do sada, uvek stajati uz svoj narod, svog predsednika Vučića i svoju državu Srbiju, a Čedomir Jovanović, Aljbin Kurti i Enver Hodžaj neka nastave da pate što Srbe danas ne predstavljaju mekušci koji su nekada u Prištini radili u korist i

%d bloggers like this: