Српска листа: Чедомир Јовановић, истрошени политичар и послушник западних ментора

После посете Чедомира Јовановића Приштини, сусрета и разговора са лидером Самоопредељења Аљбном Куртијем, огласила се Српска листа, која Јовановића оптужује да је „истрошени политичар, ангажован од стране запада да напада државу Србију и Српску листу“.

“У тренутку када председник Вучић са Владом Србије води снажну дипломатску борбу у циљу постизања компромисног решења са косметским Албанцима, поново су активирани удворички елементи унутар српске политичке сцене. Чедомир Јовановић, истрошени политичар и послушник страних ментора у жељи да се додвори својим спонзорима и заради који долар од албанског лобија, посетио је Приштину и рецитовао на глас жеље Албанаца, нападајући сопствену државу и Српску листу”, наводи се у саопштењу.

Српска листа подсећа да је Јовановић на изборима у Србији имао мање освојених гласова него што је било неважећих листића, и да их радије да управо он напада Српску листу, „јер то говори да смо на правом путу заштите српских националних и државних интереса у врло тешким околностима које владају на политичкој и друштвеној сцени на Косову и Метохији. Не чуди нас што господин Јовановић није упитао своје домаћине где је 40 хиљада Срба из Приштине и 230 хиљада са целог Космета, или зашто српске повратнике нападају и пљачкају сваког дана, јер то није текст који му је наручен од ментора, као што нас не чуди што се у свему слаже са Албанцима, а против интереса српског народа. Очигледно је да он покушава да своју каријеру настави на Косову и Метохји, где би, верујемо, освојио симпатије и гласове великог броја Албанаца.

Српска листа ће, као и до сада, увек стајати уз свој народ, свог председника Вучића и своју државу Србију, а Чедомир Јовановић, Аљбин Курти и Енвер Хоџај нека наставе да пате што Србе данас не представљају мекушци који су некада у Приштини радили у корист и