Пун кофер награда за ученике Музичке школе „Стеван Мокрањац“

Ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Лапљег Села, Филип Мирковић , Милена Димитријевић и Сава Здравковић освојили су две дргуге и једну трећу награду на такмичењима која су 11. и 13. маја одржана у Књажевцу и Сремској Митровици, сазнаје наш портал.

Филип Мирковић је освојио другу награду у Књажевцу, Фото: лична архива

Филип Мирковић је ученик четвртог разреда Музичке школе „Стеван Мокрањац“ и учествовао је на 62. Фестивалу мизичких и балетских школа Србије, који се у петак 11. мајаодржао у Књажевцу.

У јакој конкуренцији од 60 музичких школа из читаве Србије, Филип је освојио другу награду за пиано. На истом такмичњу, ученик четвртог разреда Сава Здравковић, освојио је трећу награду за хармонику.

Ученица другог разреда Милена Димитријевић, данас је на традиционалном Фестивалу пијанизма, у Сремској Митровици, освојила такође друго место. Миленин и Филипов ментор професор Немања Ђорђевић каже да је поносан на своје ученике и на резултат који су постигли, у заиста јакој конкуренцији.

„Ово је велики успех, како за мене, као њиховог ментора, тако и за читаву нашу школу, али и општину“, поносно истиче Миленин и Филипов професор клавира.

Ђорђевић обећава да ће се и у наредном периоду трудити да што више стимулише ученике, како би и на осталим такмичењима испољили, оно најбоље, што поседују код себе.

„Радимо са заиста надареном децом, само их треба подстаћи, усмерити и добићете чудо, узвратиће вам огромном енергијом и талентом“, рекао је  Немања Ђорђевић.

Милена Димитријевић је освојила другу награду у Сремској Митровици, Фото: приватна архива

Музичка школа „Стеван Мокрањац“, која је до почетка рата 1999. године радила у Приштини, има богату традицју постојања.

„У последње  четири године наши наставници и музички педагози улажу велики труд. Желимо да заједно вратимо сјај и репутацију којом се некада огледала школа “Стеван Мокрањац“.  Мислим да полако, корак по корак, успевамо у томе, јер наши ученици и на републичким али и на међународним такмичењима остварују веома завидне резултате“, каже директор школе Андрија Јовић.

Музичка школа броји 155 ученика, од чега 130 ђака похађа нише разреде, док је  преосталих двадесетпетроро у вишим раредима. Од недавно школа је измештена у новосаграђени објекат у Лапљем Селу.

И. Миљковић