fbpx

Zvaničnici čestitali početak Ramazanskog posta

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Марко Ђурић

Марко Ђурић, фото: В. Ћуп, ГрачаницаОнлајн


Večeras sa zalaskom sunca, počinje Ramazan, mesec posta za muslimanske vernike. Sutra počinje Ramazanski post, koji traje do 14. juna. Čestitke muslimanskim vernicima, povodom početka Ramazanskog posta, uputili zvaničnici Srbije i Kosova.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, poželeo je starešinstvu i svim vernicima islamske veroispovesti da im post prođe u miru i dobrom zdravlju.

„Povodom nastupajućeg blagoslovenog meseca Ramazana, starešinstvu i svim vernicima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u drugim delovima Republike Srbije, želim da ovaj mesec posta, jasnih misli i dobrih dela, doprinese jačanju međusobnog uvažavanja, tolerancije i suživota naroda, vera i kultura, kao što nam nalaže viševekovna tradicija na ovim našim zajedničkim prostorima“, poručio je Đurić.

Čestitke je uputio i ministar administracije lokalne samouprave u Vladi Kosova u ostavci, Ivan Todosijević.

“Želim da vam narednih mesec dana protekne u miru, ljubavi i lepim trenucima sa najbližima. Neka početak meseca Ramazana, a na kraju i vaš veliki praznik Ramazanski Bajram obeleže radost i spokojstvo. Stoga, u ime Ministarstva administracije lokalne samouprave i svoje lično ime, svim pripadnicima islamske vere čestitam predstojeći Ramazan”, kaže se u saopštenju dostavljenom medijima iz Ministarstva administracije lokalne samouprave.

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova, Dalibor Jevtić svim vernicima islamske veroispovesti čestitao je početak svetog meseca Ramazana, sa željom da naredne praznične dane provedu u duhu sreće , dobrog zdravlja i blagostanja.

„Slaveći početak meseca Ramazana , meseca posta, molitve i dobročinstva, želim da zajedničke ljudske vrednosti osvetljavaju put pomirenja, pokajanja i praštanja.

Pozivam vas da zajedno gradimo društvo u kome će se poštovati kulturne i verske različitosti i da stvorimo uslove da svaka nacionalna i verska zajednica slobodno afirmiše svoje najviše vrednosti”, poručio je Jevtić.

A.Ć.

%d bloggers like this: