fbpx

Boško Obradović: Zar je moguće da Španija više brine o KiM nego Srbija

Predsednik Dveri je osudio učešće delegacije Srbije na samitu u Sofiji i pozdravio stav Španije povodom ovog pitanja, ističući da je poslao i pismo zahvalnosti ambasadi Španije.

„U ime Srpskog pokreta Dveri izražavam protest protiv učešća najviše državne delegacije Srbije na samitu u Sofiji na kome će – predstavljeni i prihvaćeni na državnom nivou – učestvovati i predstavnici lažne države Kosovo. Zar je moguće da Španija više brine o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije od samih naših vlasti?“ – rekao je Obradović i pitao koji to spoljno-politički izgovor i razlog može biti preči od borbe za očuvanje KiM u sastavu Srbije.

On je pitao da li je EU važnija od očuvanja sopstvene države i na kojim izborima je aktuelna vlast dobila mandat da donosi takve odluke.

„Za koga radi naša vlast? Za srpske nacionalne i državne interese ili za interese EU? Ako se aktuelna vlast opredelila da ide u Sofiju (EU) po svaku nacionalnu cenu, spremna da na tom putu žrtvuje Kosovo i Metohiju, postavljamo pitanje na kojim izborima je dobila mandat naroda za to?“ – rekao je Obradović.

Predsednik Dveri je nedavno poslao pisma zahvalnosti ambasadama Španije, Kipra i Rumunije povodom stava ovih država vezanih za učešće lažne države Kosovo na samitu u Sofiji.

 

%d bloggers like this: