fbpx

TO Gračanice: Zapošljavanje putem obuke za konobare

Direktor TO Gračanice – Boban Petrović potpisao je ugovor o partnerstvu na projektu „Povećanje mogućnosti zapošljavanja mladih kroz kratkotrajne obuke za konobare“. Ugovor je potpisan u okviru projekta  „Promovisanje zapošljavanja u privatnom sektoru“, finansiranim od strane švajcarske agencije za razvoj i saradnju, koji sprovodi organizacija Swisscontact u partnerstvu sa organizacijom Riinvest.

Projektom predviđene su dve kratkotrajne obuke za konobare, u trajanju od sedam dana, za ukupno 40 konobara. Cilj je poboljšanje kvaliteta usluge u lokalnim ugostiteljskim objektima i poboljšanje mogućnosti zapošljavanja za mlade koji žive na teritoriji opštine Gračanica. Posebno ohrabrujemo žene i pripadnike romske zajednice da se prijave za obuku konobara.

Prvi ciklus obuke za konobare biće održan od  23. do 30. maja 2018. godine i namenjen je za 20 konobara koji su već zaposleni u ugostiteljskim objektima na teritoriji opštine Gračanica. Svi ugostitelji koji žele da poboljšaju kvalitet usluge i zainteresovani su za obuku konobara mogu se prijaviti svakog radnog dana od 8 do 16 časova, najkasnije do 22.05.2018. godine.

Drugi ciklus obuke za konobare biće održan sredinom juna meseca i namenjen je za 20 nezaposlenih osoba sa teritorije opštine Gračanica. Svi nezaposleni koji su zainteresovani za obuku konobara mogu se prijaviti svakog radnog dana od 8 do 16 časova, najkasnije do 31.05.2018. godine.

Obuka konobara sadrži teorijski i praktični deo, a nakon realizovanog nastavnog plana i završene obuke polaznici će polagati završni ispit. Svim polaznicima obuke je obezbeđena neophodna literatura za polaganje ispita. Desetak dana nakon završetka obuke biće organizovan završni test, nakon čega će svima koji polože test biti dodeljeni sertifikati koji su priznati u Evropi.

Obuka za nezaposlene je besplatna i na ovaj poziv se mogu prijaviti sve osobe starosti od 18 do 35 godina, dok će ugostitelji za svoje radnike plaćati kotizaciju u iznosu od 30 evra za jednog konobara, dok će za svakog sledećeg konobara uplata biti 20 evra, saopšteno je iz Turističke organizacije Gračanice.

 

%d bloggers like this: