Добро организовано здравство, стуб опстанка Срба

Управљачки тим за успостављање Заједнице српских општина састао се данас са директорима највећих здравствених установа активних у општинама са већинским српским становништвом, који су изнели низ корисних сугестија у вези са будућим положајем и потребама здравства у овим срединама.

На састанку је оцењено да је квалитетан систем здравствене заштите један од основних стубова опстанка српског народа и његово неотуђиво право, што је потврђено и бриселским договорима који дефинишу будуће надлежности Заједнице српских општина.

Директори здравствених установа сагласили су се да је здравство у српским општинама органски повезано са здравственим системом у централној Србији, и да би сваки покушај ремећења таквог стања ствари за последицу имао крах читавог система.

Директори Здравствених установа у општинама са српском већином на састанку са Винком Радосављевић

Они су констатовали и да Заједница српских општина мора гарантовати очување и унапређење достигнутог квалитета примарне и секундарне здравствене заштите, али и сачувати кадровску базу на којој он данас почива.

Састанку су присуствовали директор Здравственог центар Косовска Митровица и директори домова здравља Штрпце, Грачаница, Косовска Митровица, Лепосавић, Звечан и Зубин Поток.