Ђурић: Они који угрожавају баштину су непријатељи хришћанске цивилизације

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић захтева од међународних институција на Косову и Метохији да хитно спрече противзаконито и антицивилизацијско угрожавање манастира Високи Дечани, изградњом магистралног пута у непосредној близини тог српског средњовековног бисера.

“Ова ситуација објашњава зашто су Високи Дечани на листи угрожене светске културне баштине и од кога су угрожени“, нагласио је Ђурић.

У саопшатењу за јавност дирекрот Канцеларије за КиМ истиче да је „међународна заједница дужна да спречи идеолошке следбенике Енвера Хоџе и Љавдрима Мухаџерија у вандалском уништавању онога што није само српски и хришћански бисер, већ баштина читавог човечанства“.

„И многи Албанци су кроз историју гајили поштовање према тој Немањићкој задужбини, али испоставља се да су поједини њихови потомци регресирали у културном и цивилизацијском смислу.

Србија ће оне који угрожавају српску баштину на Косову и Метохији третирати као непријатеље културе, хришћанске цивилизације и српских националних интереса“, закључује на крају Ђурић.

И.М.