Весељи у Тирани: Једино добросуседски односи и узајамно поштовање омогућиће мир на Балкану

Председник Скупштине Косова, Кадри Весели хе нагалсио да се осећа почаствованим што му је омогућено да у Тирани, где је присуствовао јутарњим молитвама, које се одржавају под покровитељством албанског парламента, пренесе поруке мира, љубави и поштовања, преноси скупштинска служба за информисање.

Весељи је у свом обраћању подсетио на последњи састанак на Косову и специјални ручак на реци Ибар у Митровици, где се састао са Албанцима, Србима и представницима других заједница.

“Заједничка порука је да оно што је створио Бог, није добро да дели човека. Требамо да делимо суживот са суседим баш као и живот”, нагласио је председник Скупштине Косова.

Кадри Весељи у Тирани

Весељи је у обраћању додао је да нема ништа светије од вере и узајамног поштовања.

“Верујем и надам се, да ће нас наше комшије поштовати онако како и како и ми желимо да их поштујемо, живимо у миру, једни са другима, чувајући свој идентитет. Нашем региону треба мир и поштовање „, закључио је Весељи

Говорећи о односима на Балкану, он је нагласио да суседи треба да схвате реалност и поштују једни друге.

Председавајући косовске Скупштине је додао да се нада да грађани региона имати много бољи живот у својим земљама и да не би требало да беже из своје домовине и бољу будућност траже у дугим земљама.

И.М.