Veselji u Tirani: Jedino dobrosusedski odnosi i uzajamno poštovanje omogućiće mir na Balkanu

Predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veseli he nagalsio da se oseća počastvovanim što mu je omogućeno da u Tirani, gde je prisustvovao jutarnjim molitvama, koje se održavaju pod pokroviteljstvom albanskog parlamenta, prenese poruke mira, ljubavi i poštovanja, prenosi skupštinska služba za informisanje.

Veselji je u svom obraćanju podsetio na poslednji sastanak na Kosovu i specijalni ručak na reci Ibar u Mitrovici, gde se sastao sa Albancima, Srbima i predstavnicima drugih zajednica.

“Zajednička poruka je da ono što je stvorio Bog, nije dobro da deli čoveka. Trebamo da delimo suživot sa susedim baš kao i život”, naglasio je predsednik Skupštine Kosova.

Kadri Veselji u Tirani

Veselji je u obraćanju dodao je da nema ništa svetije od vere i uzajamnog poštovanja.

“Verujem i nadam se, da će nas naše komšije poštovati onako kako i kako i mi želimo da ih poštujemo, živimo u miru, jedni sa drugima, čuvajući svoj identitet. Našem regionu treba mir i poštovanje „, zaključio je Veselji

Govoreći o odnosima na Balkanu, on je naglasio da susedi treba da shvate realnost i poštuju jedni druge.

Predsedavajući kosovske Skupštine je dodao da se nada da građani regiona imati mnogo bolji život u svojim zemljama i da ne bi trebalo da beže iz svoje domovine i bolju budućnost traže u dugim zemljama.

I.M.