Полиција растерала демонстранте у Петричу, Србима омогућено да обележе сеоску и црквену славу

Косовска полиција је растерала албанске демонстранте у близини сеоске цркве у селу Петрич код Клине, потврдио је за портал ГрачаницаОнлајн Љубиша Богосављевић.

Полиција је уз појачање специјалаца, растерала демонстранте и привела тројицу најупорнијих, каже Богосављевић.

„Видели смо да су привели тројицу Албанаца, а од појединаца из групе су полетеле каменице према нама, уз повике: Четници, Четници!“ исрпичао је Богосављевић.

Педесетка Срба, који су данас из Централне Србије, поводом празника Свете Тројице пошли, да обуђу порушену цркву и гробове својих предака у Петричу код Клине, било је заустављено од групе албанских демонстаната, која је бликирала пут до цркве.

„Ми смо уз пратњу од полицијске станице у Клини дошли до Петрича и цркве. Сада стојимо на асфалту и у аутима и не можемо да изађемо из аутомобила јер су демонстртанти, њих око педесетак, поседали на трави и не дозвољавају прилаз ни нама ни полицији.

Око 12 часова и 50 минута пристигло је полициско појачање које је албанске демонстранте растерало.

Богосављевић је рекао да су, око 13 сати пристигле јединице косовске полиције са штитовима и маскама, које су отпочеле преговоре са демонстрантима, како би их на миран начин склонили из црквеног дворишта.

Група расељених Срба из Петрича пошла је данас, из централне Србије, пут свог села, како би на други дан Духова, обишла порушену цркву Свете Тројице и гробове својих предака.

Групу од педесетак Срба предводи Зоран Богосављевић, који је на сеоску славу донео колач у жељи да га пресече на темељима цркве, која је потпуно девастирана и осркнављена 1999. године.

И. Миљковић