Управљачки тим за ЗСО: Јединствени здравствени систем за Србе и неометан проток лекова и медицинске опреме

Управљачки тим за успостављање Заједнице српских општина наставио је прошле седмице започете разговоре са представницима здравствених и апотекарских установа, активних у општинама са српском већином. На данашњем састанку се разговарало о начинима да се под окриљем Заједнице српских општина успостави потпуно функционалан здравствени систем који ће моћи да гарантује највиши ниво здравствених услуга.  

Према мишљењу представника здравствених установа, једина гаранција постојања таквог система јесте његова трајна ослоњеност на здравствени систем у централној Србији, са којим је већ повезан у чврсту и нераскидиву органску целину.

Управљачки тим о ЗСО са представницима здравствених и апотекарских установа на КиМ 

Заједница српских општина, како су истакли представници здравствених установа, треба, између осталог, да осигура неометан проток медицинске опреме и лекова како би се гарантовала стабилност система.

Састанку су присуствовали представници Клиничко-болничког центра Приштина, Здравственог центра Гњилане, Здравственог центра Косовска Митровица, Дома здравља Пећ и Апотеке Косовска Митровица.