Upravljački tim za ZSO: Jedinstveni zdravstveni sistem za Srbe i neometan protok lekova i medicinske opreme

Upravljački tim za uspostavljanje Zajednice srpskih opština nastavio je prošle sedmice započete razgovore sa predstavnicima zdravstvenih i apotekarskih ustanova, aktivnih u opštinama sa srpskom većinom. Na današnjem sastanku se razgovaralo o načinima da se pod okriljem Zajednice srpskih opština uspostavi potpuno funkcionalan zdravstveni sistem koji će moći da garantuje najviši nivo zdravstvenih usluga.  

Prema mišljenju predstavnika zdravstvenih ustanova, jedina garancija postojanja takvog sistema jeste njegova trajna oslonjenost na zdravstveni sistem u centralnoj Srbiji, sa kojim je već povezan u čvrstu i neraskidivu organsku celinu.

Upravljački tim o ZSO sa predstavnicima zdravstvenih i apotekarskih ustanova na KiM 

Zajednica srpskih opština, kako su istakli predstavnici zdravstvenih ustanova, treba, između ostalog, da osigura neometan protok medicinske opreme i lekova kako bi se garantovala stabilnost sistema.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Kliničko-bolničkog centra Priština, Zdravstvenog centra Gnjilane, Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica, Doma zdravlja Peć i Apoteke Kosovska Mitrovica.