Срђан Поповић и Пер Странд Сјастад о будућој сарадњи Општине Грачаница и Амбасаде Норвешке

Срђан Поповић са амбасадором Норвешке Пер Странд Сјастадом

Председник општине Грачаница Срђан Поповић разговарао је са амбасадором Норвешке Пер Странд Сјастадом о досадашњој и будућој сарадњи између Општине Грачанице и Краљевине Норвешке на различитим пројектима.

Поповић је казао да је амбасадора Норвешке упознао са актуелном ситуацијом, са реализованим и будућим плановима општинске управе.

„О доста тема смо разговарали и амбасадор је био задовољан досадашњим резултатима. Имали смо констуктиван разговор, а са амбасадом Норвешке увек добре односе и сарадњу. Захваљујући средствима амбасаде Норвешке, већ две године у локалној самоуправи имамо стажисте, а ове године помогли су нам и око формирања Пројектног бироа у коме су такође ангажовани стажисти на изради урбанистичких и архитектонских планова“, казао је Поповић након састанка.

Градоначелник Грачанице је, захваливши се Амбасади Норвешке, такође истакао да је на састанку разговарано и о могућностима сарадње на будућим пројектима, пре свега оних који се односе на енергетску ефикасност.

Абасада Норвешке, према речима Пер Странд Сјастада, успоставила је добру сарадњу са општином Грачаница и наставиће да подржава локалне активности.

„Наш главни циљ су једнаке могућности за све заједнице овде. Као део тог циља имали смо сарадњу са општином Грачаница коју желимо да наставимо. Посебно сам задовољан приступом председника Поповића, за који мислим да је веома професионалан и усмерен на даљи развој општине, било да се ради о услугама грађанима, могућностима запошљавања, свега онога што би би ово место учинило добрим за становнике и у коме би градили будућност. О даљој подршци разговараћемо у будућности“, казао је норвешки амбасадор Пер Странд Сјастад.

А.Ћ.