Старо Грацко: Мајка и беба повређене у сукобу Срба и Албанаца

Фото ГрачаницаОнлајн: Спомен плоча убијеним жетеоцима у Старом Грацку

Мајка и шестомесечна беба су повређене бибер спрејом, док је бака повређене бебе приведена од стране Косовске полиције, приликом вечерашњег напада групе младих Албанаца на српску децу на игралишту у Старом Грацку код Липљана.

С.М (30) из Старог Грацка код Липљана и њен шестомесечни син, повређени су у општем метежу вечерас око 20,00 сати, када је група Албанаца напала српску децу која су се играла на сеоском игрлишту у овом месту надомак Липљана. Наиме, према сазнањима “ГрачаницеОнлајн”, иницидент су изазвали младићи албанске националности, вређајући на националној основи неколико жена и српске деце који су били на игралишту.

„Када су увреде претиле да прерасту и у физички напад,неколико мештана и старијих жена који су чули буку,изашли су да заштите мајке и њихову децу, тако да је читава ситуација измакла контроли и настао је општи метеж у којем су повређени жена и шестомесечна беба“, рекли су за наш портал мештани Старог Грацка.

На место сукоба су убрзо стигли припадници Косовске полиције и хитне помоћи. Како незванично сазнајемо, полиција је привела баку повређене бебе.

Да подсетимо, у Старом Грацку,јула 1999.године,на њиви је убијено четрнаесторо мештана док су сакупљали летину. Пре 1999. године, у селу је живело око 200 Срба, а данас их има нешто више од 70.


Како сазнајемо, М.С. и њена шестомесечна беба су повређене бибер спрејом, који су припадници Косовске полиције употребили на месту сукоба.


Анђелка Ћуп