Ред Змаја у Ранилугу

Фото В. ЋУП; ГрачаницаОнлајн: Фестивал средњовековних вештина и заната SHIELD

Организација за очување средњовековних вештина и заната „Ред Змаја“ из Грачанице организује манифестацију „Средњи век за децу“ која ће се одржати у Ранилугу,  02.06.2018. године у 12:00 h у дворишту основне школе Вељко Дугошевић. Помоћ у организовању ове манифестације пружа Туристичка организација Грачанице. Пројекат финансира УСАИД, програм „Унапредимо Косово заједно – Локално решење“ који имплементира Фонд за развој друштва – ЦДФ, и подржан је од стране општина у којима се одржава ова манифестација.

Програм Средњег века за децу садржи такмичарски део (бацање камена и повлачење конопца), забавни програм (мала школа мачевања и средњовековна музика), радионице средњовековних заната и вештина (приказно стреличарство, хералдика – цртање картонских штитова, прављење верижних кошуља) и приказ средњовековног кампа.

Циљ пројекта је промоција средњовековне културе и традиције, промоција средњовековних вештина и заната, као и подизање свести омладине о културној различитости и подстицање међуетничке сарадње.

А.Ћ.