Козарев са српским и албанским студентима

Душан Козарев са српским и албанским студентима

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев примио је данас групу од 20 младих Срба и Албанаца из центалне Србије и са Косова и Метохије, који у оквиру програма „Прошлост се наставља“, бораве у Београду од 30. маја до 2. јуна.

Захваљујући српским и албанским студентима на посети, Козарев је изразио задовољство намером ових младих људи да уче о прошлости, сазнају више о актуелним односима Београда и Приштине и перспективи суживота Срба и Албанаца на овим просторима .

Козарев је истакао важност очувања мира и стабилности у региону, као и одрживог напретка, посебно у економској сфери.

Осврнувши се на учестале нападе на Србе, који су се у последњих неколико дана десили на косову, заменик директора Канцеларије за КиМ је нагласио да је од изузетног значаја да се на нашим просторима обезбеди доследна заштита људских права, у складу са најсавременијим европским и светским стандардима.

„Позитиван пример је одржавање фестивала ‘Мирдита-Добар дан’, у традиционално отвореном и слободном Београду, насупрот актуелној ситуацији на Космету, где су се у последњих неколико дана десили недопустиви напади на Србе, чак и на жене и децу“, рекао је Козарев.

На састанку је постигнута сагласност о потреби за већом сарадњом младих Срба и Албанаца на реализацији заједничких вишенационалних студентских пројеката, у циљу јачања међусобног поверења, који ће водити Балкан ка бољој будућности.

А.Ћ.