Лапље Село: Камен темељац за нове квадрате

Министар администрације локалне самоуправе у оставци, Иван Тодосијевић положио је данас камен темељац за изградњу стамбених зграда у Лапљем Селу. Пројекат изградње финансира МАЛС у сарадњи са општином Грачаница, саопштила је служба за информисање министарства локлане самоуправе.

Тодосијевић је истакао да  изградња стамбених зграда није крај бриге о грађанима, него одличан почетак, како је нагласио, нове борбе за пристојан живот коме сви тежимо.

„Надам се да ће реализација овог пројекта ићи без потешкоћа и да ћемо у предвиђеном року предати кључеве будућим станарима“, рекао је Тодосијевић.е

Министар адмнинистрације и локалн самоуправи захвалио је општини Грачаница на  сарадњи на пројекту.

“Сарадња институција показује да заједничким снагама можемо урадити много добрих ствари, а овај пројекат је најбољи показатељ” нагласио је министар Тодосијевић.

Заједничким средствима Министарства за локлану самоуправу и Општине Грачаница биће изграђено шест зграда са укупно 24 стамбене јединице за социјално угрожене породице и младе брачне парове.

Поповић је нагласио да је  за општину Грачаница ово веома битан пројекат јер показује да локална самоуправа брине о најугроженијима.

„Општина је издвојила новац за четири зграде са по четири стана, а захваљујући сарадњи са Министарством администрације успели смо да обезбедимо и наиђемо на разумевање министра за још две зграде. Надамо се да ће крајем године успети да доделимо станове. Решавање стамбених питања је приоритет општине Грачаница и ове године доделићемо још 16 станова изграђених у Сувом Долу“, нагласио  је Поповић.

Према речима директора урбанизма Дејана Јовановића укупна површина зграда у Лапљем Селу износи 1.600 квадратних метара, а градиће се станови површине 50 и 60 метара квадратних.

„Приступили смо новом планирању стамбених зграда и свака стамбена јединица имаће свој плац од три ара, што је важно јер је општина Грачаница претежно рурална средина.

Јовановић је нагласио да су у вези  пројекта помогли студенти и професори архитектонског факуклтета из Косовске Митровице.

Рок за завршетак изградње је три месеца, а корисници станова биће изабрани кроз социјалну карту становања.