fbpx

Laplje Selo: Kamen temeljac za nove kvadrate

Полагање камена темељца за зграде у Лапљем Селу

Ministar administracije lokalne samouprave u ostavci, Ivan Todosijević položio je danas kamen temeljac za izgradnju stambenih zgrada u Lapljem Selu. Projekat izgradnje finansira MALS u saradnji sa opštinom Gračanica, saopštila je služba za informisanje ministarstva loklane samouprave.

Todosijević je istakao da  izgradnja stambenih zgrada nije kraj brige o građanima, nego odličan početak, kako je naglasio, nove borbe za pristojan život kome svi težimo.

„Nadam se da će realizacija ovog projekta ići bez poteškoća i da ćemo u predviđenom roku predati ključeve budućim stanarima“, rekao je Todosijević.e

Ministar admninistracije i lokaln samoupravi zahvalio je opštini Gračanica na  saradnji na projektu.

“Saradnja institucija pokazuje da zajedničkim snagama možemo uraditi mnogo dobrih stvari, a ovaj projekat je najbolji pokazatelj” naglasio je ministar Todosijević.

Zajedničkim sredstvima Ministarstva za loklanu samoupravu i Opštine Gračanica biće izgrađeno šest zgrada sa ukupno 24 stambene jedinice za socijalno ugrožene porodice i mlade bračne parove.

Popović je naglasio da je  za opštinu Gračanica ovo veoma bitan projekat jer pokazuje da lokalna samouprava brine o najugroženijima.

„Opština je izdvojila novac za četiri zgrade sa po četiri stana, a zahvaljujući saradnji sa Ministarstvom administracije uspeli smo da obezbedimo i naiđemo na razumevanje ministra za još dve zgrade. Nadamo se da će krajem godine uspeti da dodelimo stanove. Rešavanje stambenih pitanja je prioritet opštine Gračanica i ove godine dodelićemo još 16 stanova izgrađenih u Suvom Dolu“, naglasio  je Popović.

Prema rečima direktora urbanizma Dejana Jovanovića ukupna površina zgrada u Lapljem Selu iznosi 1.600 kvadratnih metara, a gradiće se stanovi površine 50 i 60 metara kvadratnih.

„Pristupili smo novom planiranju stambenih zgrada i svaka stambena jedinica imaće svoj plac od tri ara, što je važno jer je opština Gračanica pretežno ruralna sredina.

Jovanović je naglasio da su u vezi  projekta pomogli studenti i profesori arhitektonskog fakuklteta iz Kosovske Mitrovice.

Rok za završetak izgradnje je tri meseca, a korisnici stanova biće izabrani kroz socijalnu kartu stanovanja.

%d bloggers like this: